نکته فنی 18 آبان ماه خودروکار؛
چگونه در هوای برفی رانندگی کنیم؟
رانندگان با شرایط مختلف آب و هوایی در طول سال دست و پنجه نرم میکنند و یکی از آنها رانندگی در هوای برفی است، که باید نکاتی را هنگام رانندگی در چنین شرایط آب و هوایی رعایت کنیم.
به گزارش خبرنگار خودروکار، رعایت چندین نکته در هوای برفی ریسک بروز حوادث را به شدت کاهش میدهد:
* آهسته بپیچید:
تنها سه کار میتوانیم در رانندگی انجام دهیم: حرکت کردن، ترمز کردن و پیچیدن. کنترل کردن خودرو بسیار آسانتر میشود اگر این سه کار را (مخصوصا در هوای برفی) جدگانه انجام دهیم.
به عنوان مثال هنگامی که در هوای برفی به دور برگردان یا پیچ تند میرسیم، بهتر است از مدتی قبل سرعت خود را کم کنیم و پس از رسیدن به پیچ به آرامی بپیچیم و سپس دوباره پا را روی پدال گاز فشار دهیم. ترمز کردن و پیچیدن به طور همزمان میتواند موجب سُر خوردن خودرو شود.
* رانندگی با سرعت کمتر نسبت به هوای غیر برفی:
رانندگی با سرعت زیاد در هوای برفی عامل اصلی از دست دادن تعادل خودرو و لیز خوردن است. توقف خودرو در هوای برفی 4 تا 10 برابر زمان بیشتری میبرد در نتیجه کاهش میانگین سرعت در این فصل باعث اطمینان بیشتر میشود.
*در صورت سُر خوردن چه کاری انجام دهیم:
دست پاچه نشوید. در صورت از کنترل خارج شدن قسمت عقب خودرو، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به هیچ عنوان ترمز نکنید و با فشردن پدال گاز میتوانید کمی از کنترل از دست رفته را بدست بیاورید (شاید به نظر عجیب باشد اما حقیقت دارد!). اما اگر خودرو بدون فرمان پذیری به سمت جلو سر خورد، اولین کار ترمز کردن (به آرامی) است و سپس باید سعی کرد که به وسیله فرمان کنترل خودرو را به دست آورد.
*آشنایی با خودرو:
دانستن نوع هندلینگ خودرو، میزان فرمان پذیری، نوع ترمزها (معمولی یا ABS)، دیفرانسیل جلو یا عقب بودن و مواردی از این قبیل به رانندگی صحیح کمک میکند.
*به سیستمهای الکترونیکی اعتماد نکنید:
سیستمهایی مانند ترمز ABS و کنترل لغزش پیشرفت بسیار بزرگی در امنیت خودروها ایجاد کردند اما جادههای لغزنده برفی میتواند تمامی این سیستمها را بی اثر کند. هنگامی که در هوای برفی خودرو سر بخورد، هیچ کدام از سیستمهای ایمنی در جهان نمیتوانند به شما کمک کنند.
*انتخاب تایر مناسب:
تایر مناسب برای خودرو مانند کفش مناسب برای یک انسان است. با انتخاب تایرهای مناسب فصل زمستان امنیت خودروهای خود را افزایش دهید.
شما از ما بپرسید!
*** گفتنی است شما مخاطبان عزیز نیز میتوانید سوالات یا مشکلات فنی خودرویی خود را در این صفحه با ما در میان بگذارید تا «خودروکار» به آنها پاسخ دهد.
انتهای پیام/